Over René

Over René

Geboren in 1971 te Amsterdam en nog steeds woonachtig in het centrum van onze hoofdstad. Als 7 jarig jongetje vielen zijn zangkunsten al op bij zijn schooljuf. Het duurde echter tot zijn 28ste voordat hij ook daadwerkelijk het podium op durfde om te zingen. Wat er toen gebeurde was ongelooflijk. Op vele grote plekken heeft René al zijn kunsten mogen vertonen. Denk aan het Concertgebouw niet één maar twee keer.  De toenmalige Heineken Music Hall, het huidige AFAS Live, Dutch Valley met Live band. Noem het maar op.

Waar kennen we René nog meer van

Ook op het witte doek weet hij zich te manifesteren. Plan C, De Marathon, Schone Handen. Diverse radio, tv en andere media hebben hem al over hem bericht. Volgens het Parool is hij nog Amsterdamser dan het asfalt van de Nieuwezijds Voorburgwal. (geboorteplek). Zelfs achter de schermen is hij actief als dialectcoach voor acteurs of als dialoog adviseur. Ook als acteur in commercials van bijvoorbeeld de Lotto of van Dobben croquetten.

André Hazes imitator

Kortom René is een veelzijdig type. Maar het liefst zingt hij nummers van André Hazes ! En dat is al een beleving op zich. René zingt Live, met zijn eigen stem die griezelig dicht bij André Hazes sr. komt. Als geen ander weet hij een perfect sfeertje neer te zetten met meezingers die iedereen kent.